Waarom rozenbottels

Voorkom en verhelp gewrichtsproblemen met de kracht van rozenbottels

De rozenbottel staat al eeuwen bekend om haar krachtige eigenschappen. De Romeinen gebruikten het voor geneeskundige doeleinden (o.a. bij hondsdolheid), zeelieden namen de vrucht mee op reis om de beruchte scheurbuik te voorkomen en toen er in de Tweede Wereldoorlog een tekort aan vitamine C ontstond, werd er veelvuldig gebruik gemaakt van deze vrucht.

LITOVET® is een 100% natuurlijk voedingssupplement van enkel en alleen rozenbottels en is bedoeld voor paarden met gewrichtsproblemen of ter voorkoming van slijtage.

Het bijzondere van rozenbottels is dat zij een wortelstelsel hebben dat diep in de bodem doordringt. Dat zorgt ervoor dat de plant een grote verscheidenheid aan natuurlijke vitamines en mineralen kan bereiken en absorberen.

LITOVET® is 100% natuurlijk en daardoor ook zeer geschikt voor paarden met een allergie.
Door de rozenbottels op een speciale manier te drogen, wordt de werkzame inhoudsstof GOPO geïsoleerd. GOPO is een natuurlijke ontstekingsremmer die de pijn bij artritis, artrose en reuma kan verlichten. Het blijft bij de rozenbottel niet beperkt tot GOPO. De kleine vrucht is rijk aan vitamine C. Het bevat acht keer zoveel vitamine C als kiwi en zelfs twaalf keer zoveel als sinaasappels. De natuurlijke vitamine C wordt door paarden snel en gemakkelijk opgenomen waardoor hun weerstandvermogen tijdens en na zware oefeningen ondersteund blijft. Daarnaast zijn de vitamines A, B1, B2, E en K aanwezig in rozenbottel.

Uit studies is gebleken dat de beweeglijkheid van de gewrichten wordt bevordert en de pijn die voorkomt uit slijtage (bijvoorbeeld artrose) vermindert dankzij de inhoudsstof GOPO. Daarnaast wordt ook het energieniveau en de snelheid van het paard verbetert door het gebruik van LITOVET®.

 

Ervaringen LITOVET® gebruiker

Sinds ik LITOVET® gebruik is het verschil opmerkelijk. Ik zie sterk verbetering in Ultra zijn souplesse. Zelfs tijdens erg natte/koudere periodes blijft hij soepel. Ook ben ik zeer onder de indruk van zijn herstel na de wedstrijd. Voorheen duurde dit zeker twee a drie dagen maar nu wij LITOVET® gebruiken is hij de volgende dag direct weer soepel!
Cassandra, Endurance Ruiter

Koop online