5 tips voor een schone en gezonde vacht

Het is lente! Dat betekent lekker naar buiten en genieten van het weer. We geven je graag 5 tips voor een schone en gezonde vacht waardoor ook jouw paard stralend het nieuwe outdoorseizoen in zal gaan!

1. Scheren

Door de benen van jouw paard te scheren zorg je ervoor dat er minder vuil en viezigheid in kan blijven zitten waardoor ze dus minder snel vies worden.

2. Shampoo

Er is zo veel keuze! Onze tip is om je vooral bewust te zijn van welke product je gebruikt en wat het doet met de huid en vacht van jouw paard. De paardenhuid heeft van nature een vetlaag die verschillende functies heeft: het beschermt tegen de kou en regen en geeft ieder paard zijn specifieke geur die belangrijk is voor onderlinge communicatie. Deze vetlaag wil je dus niet aantasten. Dit kan door jouw paard niet te vaak te wassen en milde producten te gebruiken met zo min mogelijk chemische (ontvettende) toevoegingen.

3. Bijhouden!

Poets je paard goed en regelmatig. Een rosborstel en harde borstel helpen goed om vlekken minder te maken en vuil te verwijderen. Je hebt ook speciale borstels om vlekken te verwijderen zoals een grooming block of een magic brush.

4. Immuunsysteem

Voor een gezonde huid en glanzende vacht zijn een optimale stofwisseling en een gezond immuunsysteem nodig. Hierdoor worden voedingsstoffen beter aan- en afvalstoffen beter afgevoerd wat helpt de huid gezond te houden en de vacht te laten glanzen.

5. Talkpoeder

Talkpoeder is op verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je, om een urinevlek weg te halen, talkpoeder mengen met water tot een dikke brij en dit op de urinevlek smeren. Dit laat je opdrogen waarna je het weg borstelt en violá: weg urinevlek! Je kunt ook voordat je je paard op stal zet de benen afspoelen met lauw water en vervolgens talkpoeder aanbrengen. Als je dit even laat drogen en daarna afborstelt zullen de benen van jouw paard weer stralend wit zijn!