Trainingen hervat met Ultra

Wegens een iets te volle agenda lees je nu een blog waarin ik 2 maanden heb samengevoegd. Iets met te veel hooi op je vork nemen “vond ik wel een toepasselijke uitspraak”.

In de maand mei hadden we de wedstrijd met Shugran waar we 4de werden op de 42km (0.002 seconden achter de nr 3) in het Drents Friese Wold en daarmee onze 1ste winstpunt behaalde in de klasse 2.

Maar ook het mede organiseren van het feest en compleet aanwaaiweekend ter ere van het 25 jarig jubileum van de Endurance Vereniging stond op mijn agenda. Uiteindelijk werd het een soort mini evenement. Feest, camping voor paard en ruiter, trainingsritten, clinic’s en een klein stroodorp voor op de zaterdag. Ook LITOVET was hierop aanwezig. Een mooie gelegenheid om andere endurance ruiters kennis te laten maken met dit geweldige product.

cassandra-wedstrijden

Super leuk allemaal maar wat voor mij deze maanden qua gebeurtenis met stip op 1 komt is dat ik weer heb mogen rijden met mijn eigen knappe paard Ultra! Na de laatste controle had ik bijna wekelijks telefonisch contact met de dierenarts over de vooruitgang van Ultra. Ook stuurde ik regelmatig een filmpje van zijn vorderingen aan de longeerlijn. Lang leve het mobiele tijdperk!

Op 31 mei na ons laatste overleg kwamen de verlossende woorden. Hij is er weer klaar voor! Yessss!

Wel heel rustig aan maar we mogen weer onder het zadel gaan opbouwen. Zelfs Ultra liet blijken dat hij blij was. Ultra is nogal een expressief paard en als Ultra iets leuk vindt dan laat hij dat blijken door met z’n hoofd te zwaaien. Nou dat is precies wat hij deed toen ik het zadel pakte.

We zijn nu alweer drie weken verder en het gaat super goed. We rijden nu twee keer zo’n 30 minuten per week. Daarnaast longeer ik hem en doen we grondwerk. Dit omdat we ons vooral concentreren op het rechtrichten. Ultra heeft nog nooit zo goed gelopen en iedere keer gaat het weer een beetje beter. Zijn herstel na de trainingen is ook super. Hij is nog geen dag stijf geweest. Dit is in het verleden wel eens anders geweest. De trainingen zijn wel kort maar daarom niet minder inspannend. Mooi om te zien wat een goed voedingsupplement voor je paard kan doen # LITOVET # GOPO

Groetjes Cassandra, Ultra & Shugran

 

Waarom werk LITOVET® bij endurance paarden

Doet jouw paard veel mee aan endurance wedstrijden? Deze wedstrijden zijn niet alleen voor jou intensief, maar ook voor je paard. LITOVET® is de natuurlijke voedingssupplement die speciaal geschikt is voor paarden. Het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en soepele gewrichten. LITOVET® zorgt voor een sneller herstel na intensieve endurance wedstrijden.

Waar te koop