Hoe het allemaal begon (met endurance wedstrijden)

In deze blog ga ik terug in de tijd. Deze maand vertel ik jullie hoe we “ Ultra & ik” in aanraking zijn gekomen met de paarden discipline endurance.

Het is inmiddels alweer ruim 4 jaar geleden dat Ultra in mijn leven kwam. Op dat moment was ik eigenlijk nog niet opzoek naar een eigen paard maar soms loopt het leven anders dan gepland. Dit klinkt heel dramatisch maar zo bedoel ik het absoluut niet. Ultra is namelijk het beste wat me ooit is overkomen.

Door Ultra ben ik in aanraking gekomen met de endurance paardensport.

Toen ik Ultra overnam op z’n 9de kon hij al wel het een en ander maar echt soepeltjes ging het niet. Ook stond Ultra bekend om zijn pittige karakter. Rechtrichten (Ieder paard is scheef. Het is de opdracht van de ruiter om het paard recht te richten, zodat het paard meer symmetrisch wordt) en een band opbouwen dat was mijn allereerste doel, o en natuurlijk heel veel lol hebben samen met mijn paard!

Nu kan ik jullie een heel lang verhaal vertellen over het eerste begin en dat het niet makkelijk is om een draver recht te richten etc. maar ik denk niet dat jullie daarop zitten te wachten. Wel is dit nog steeds een heel belangrijk onderdeel in onze training. Hier over vertel ik jullie meer in een van mijn volgende blogs.

ultra-cassandra-litovet

Na ongeveer een jaar wilde ik eigenlijk wel eens wat anders/iets vernieuwend doen met Ultra maar wat? Ik zocht naar een nieuwe uitdaging een trainingsdoel, iets wat we beiden leuk zouden vinden.

Een oud collega opperde endurance. Gek genoeg had ik er in de 23 jaar dat ik paard reed nog nooit van gehoord. Gelukkig bestaat er internet en al gauw kwam ik op de site van de endurancevereniging.nl. Dit leek me wel wat! Ultra loopt het liefst lekker buiten, samen kilometers maken is dan ook echt ons ding!

Een nieuw avontuur

Hoe begin je aan iets waar je zelf nog helemaal geen ervaring in hebt? Een stalgenoot kende iemand die ook endurance reed. Ik kon bij haar volgende wedstrijd mee als groom (vooral nodig vanaf klasse 2). Na een dag groomen was ik helemaal enthousiast. Wat een leuke sport en ook nog eens geschikt voor mijn lieve gekke draver Ultra.

Zoals in alle ander disciplines in de paarden sport kent ook de endurance verschillende klasses. Zo ook een kennismakingsklasse, dit is een klasse bedoeld voor mensen zoals ik destijds om te kijken of de sport wat voor hen is. Ultra en ik zijn ook eerst in deze klasse gestart puur om te kijken of we het beide leuk vonden. Dit is alweer 3 jaar geleden en ik ben nog steeds verslaafd!

Lijkt endurance je na mijn verhaal ook zo leuk kijk dan voor meer informatie op endurancevereniging.nl

Tot de volgende blog!

Groetjes Cassandra, Ultra & Shugran

 

Waarom werk LITOVET® bij endurance paarden

Doet jouw paard veel mee aan endurance wedstrijden? Deze wedstrijden zijn niet alleen voor jou intensief, maar ook voor je paard. LITOVET® is de natuurlijke voedingssupplement die speciaal geschikt is voor paarden. Het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en soepele gewrichten. LITOVET® zorgt voor een sneller herstel na intensieve endurance wedstrijden.

Waar te koop